onsdag, oktober 26, 2005

 

Bayern München

Har precis sett Bayern M vinna i cupen mot Erzgebirge Aue (som är ett bottenlag i zweite Bundesliga, alltså vår superetta). Naturligtvis skall ett lag som BM vinna lätt mot detta motstånd, men självklart kämpar Aue som dårar. Detta höll i exakt 80 minuter, då Michael Ballack (honom skulle jag inte ens kunna gilla om han sköt Degerfors till SM-Guld) nickade in 1-0.

Jag kom att tänka på vad som är skillnaden mellan Bayern M och Degerfors. Naturligtvis en hel del: Bayern har visst ca 10.000.000 (tio miljoner) supportrar (varav för övrigt ca 9.900.000 kan klassificeras som medgångsditon) och en budget på drygt 60 miljoner euro. Vid den senaste mätningen visste inte ens tio miljoner människor om att Degerfors existerar och inte ens våra skulder kommer upp i 60 miljoner (inte ens i kronor räknat).

Framför allt skiljer en sak, och den kan jag inte förklara lika lätt: Varför gör alltid Bayern M (eller ManU eller Chelsea) alltid mål i 80e minuten? Det borde inte ha något att göra med att jag tycker genuint illa om alla dessa tre lag - ÖSK gör inte heller så mycket mål i 80e? (Snarare i 97e, men det är en annan historia).

Jag antar att det är detta som utgör skillnaden mellan verkligt bra lag och mindre bra lag. Tyvärr har vårat rödvita lag haft en förmåga att vika ner sig när det gällt som allra mest denna säsongen... Om detta kan ändra sig så kanske Herman från Måsen Flyger slipper att ha ångest i fler än bara en match nästa år.

Frågan är bara;

Hur?

Comments:
Hög koncentration av vinnare i laget? Kommer ihåg hur det var att gå på blåvitts matcher 93-96. Även om vi låg under i andra kände man alltid att laget var fullt kababelt att vända det och ofta gjorde det.
 
Är lingon röda? Tämligen självklart svar, käre Kent... Frågan är till syvende og sisdt hur man får spelar att bli vinnare? Utan att behjöva blanda in Willy Rajlo, eller vad katten karln hette...
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



Bloggtoppen.se

Website statistics