söndag, mars 19, 2006

 

Edsbyn

Edsbyn vann bandyfinalen. Det har väl kanske inte vid första anblicken något att göra med en blog som säger sig vilja handla om Degerfors, kan tyckas. Jag hävdar dock motsatsen, och tycker att det är mycket skönt att de mindre orterna visar att de kan.

Självklart finns det milsvida skillnader mellan sporterna bandy och fotboll - bandyn är inte (och kommer säkert aldrig att bli) lika kommersiell som fotbollen vilket öppnar för mindre lag, men glöm inte att även i hockey spelar lag som Modo och Linköping med länge efter att Djurgården, Malmö och Solna Aik åkt ur.

Anlendingen lär finnas i god infrastruktur. Modo har ett hockeygymnasium, Edsbyn en inomhusarena, vilket ger dessa lag stora fördelar. Degerfors har ett fotbollsgymnasium, äger sin egen arena och har därmed uppfyllt åtminstone två grundläggande krav för att på sikt kunna fortsätta vara med i elitfotbollen. Det gäller bara att klubben (och detta är styrelsens jobb) ser till att förvalta dessa fördelar på ett bra sätt. Detta bör göras genom att investera i arenan, träningsmöjligheter och individuell träning. Detta torde kunna ge Degerfors möjligheten att fortsätta spela med på hög nivå. Med goda kontraktsskrivare kan Degerfors dessutom se till att truppen inte åderlåts alltför mycket varje år. Självklart utan att det äventyrar klubbens ekonomi - vilket naturligtvis är en svår balansgång.

Det är dock skönt att se att en del klubbar i andra sporter klarar det - med det stora fotbollsintresse som bevisligen finns i Degerfors så borde en liknande satsning kunna ge resultat.

Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



Bloggtoppen.se

Website statistics