lördag, maj 13, 2006

 

Det dummaste jag hört.

Då detta inlägg skrivs i viss affekt, varnas känsliga läsare härmed.


På Vulkanernas gästbok pågår sedan någon vecka en diskussion om Degerfors spelsystem. En del skribenter menar att Rövitt spelar för defensivt och tråkigt, att ett 4-5-1-system innebär att anfallaren är ensam och övergiven, det blir långbollar, man somnar av tråkighet och att överhuvudtaget allt var bättre förr.

Detta är kvalificerat trams. Alla - och jag menar ALLA - framgångsrika fotbollslag har byggt bakifrån. Vad vore Tyskland '74 utan Beckenbauer? Vad vore IFK Göteborg '82 utan Holmgrenarna? Vad vore Sverige '94 utan Bjärred och Björklund? Vad vore Arsenal utan Tony Adams?

Eller Degerfors '94 utan Ruskige Dusko? Listan kan göras lång, längre, längst. Det slutgiltiga beviset är, i mina ögon, Real Madrid som utan backar har köpt ihop världens bästa mittfält och anfall. Vad blir de? Tvåa.

Att detta även kan appliceras på Degerfors IF 2006 torde vara tämligen solklart. Det är först när ett lag (framförallt mittfältarna/anfallarna) vet att det är säkert hemåt som de kommer våga göra det oväntade, vänta in förstärkning bakifrån och således få riktigt fina målchanser. Såvitt jag har förstått spelade Degerfors igår "snygg fotboll". De förlorade, vilket inte är en skräll mot IFK Norrköping. Och vad skallar på gästboken? Tony avgå! För att det inte höll hela vägen hem, för att det laboreras för mycket med mittfältet, för att Sebastian Karlsson hade otur och en frispark studsade snett... Hallå? Kan ni bestämma er? Skojigt och förlust? Eller tråkigt och poäng? Eller ingetdera? Allvarligt talat: då kan ni lika gärna byta lag eller sport! Det lär visst bli mycket mål i Håkky.

Argumentet att Degerfors är känt för att spela kortpassningsspel ger jag heller inte mycket för. Degerfors är ju också känt för en fin läktarkultur, vilket för tillfället bevisas vara falskt.

Jag hoppas, och tror att ingen ansvarig på Degerfors kansli umgås med tanken på att focka Tony. Killen har redan bevisat att han vet vad han håller på med och har säkerligen bra möjligheter att på sikt tysta sina tvivlare. Kanske en vacker höstdag om några år??? Drömma får man ju alltid - inte minst när Degerfors ligger på femte plats. För det gör vi! Fortfarande!

Comments:
Kan inte säga det bättre själv. Rätta ord i rätt tid. Bra.
 
Varför bor alla kloka supportrar utanför 50 skyltarna i degerfors? Har man kanske kommit bort från byskvaller och inskränkthet?
Utmärkt skrivet./ asator
 
Asator/
själv har jag aldrig bott i Degerfors. Kommer från residensstaden (den västerut) och har kanske därigenom ett mer distanserat förhållande till Degerfors (orten och laget).

Tack för berömmet!
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



Bloggtoppen.se

Website statistics