fredag, maj 26, 2006

 

Rickard Johansson

Degerfors utnyttjar nu den klausul som fanns i Ola Toivonens försäljningsavtal och lånar in Örgrytes tredjemålvakt, för att ha en ersättare till Jonas Bohlin.

Målisen i fråga heter Rickard Johansson, är nyss tjugo år fyllda och har sex pojklandskamper bakom sig.

Positivt med denna utlåning, tycker jag, är att vi har en reservmålvakt. Det kan inte vara helt fel om något - Gud förbjude - skulle hända Seb. Dessutom är det ett billigt alternativ så länge Bohlin är skadad, det är skönt att se att Degerfors inte vräker pengar omkring sig.

Skeptisk är jag av följande grund: Hur skojigt kan det vara för en ung kille som just flyttat till Göteborg att nu tvingas "ut i skogen"? Inte minst med tanke på att han hyrs in för att sitta på bänken kan jag inte tänka mig att motivationen är speciellt hög. Att han skulle få chansen i förstaelvan så länge Seb är frisk håller jag för helt uteslutet - då lär Tony väl satsa på att utveckla sin egen spelare?

Men, för att säkra är det säkerligen det bästa alternativet. Återstår bara att hoppas att Tony och grabbarna kan motivera honom att ge allt på träning så att han är beredd den dan det kan behövas.

Comments:
Hur skojig var värvningen överhuvudtaget? Avtalet gav ju förhoppningar/förväntningar på att spelare som kunde gå in i DIF:s förstaelva skulle lånas ut.
 
Klart det blir positivt för killen att komma till "skogen". Annars måste han ju alltid ta vägen mot Borås för att ta sig till träningarna. Ett straff som är bland de hårdare man kan tvingas till.
Sedan har han väl inte så stora chanser att få stå i det ÖIS som är på väg mot superettan i expressfart.

Sedan kan man undra vilka spelare öht som skulle kunna vara intressanta att låna, öistruppen är generellt ganska kort och ser rätt veka ut.
 
Dennis: Kent har rätt. Skillnaden mellan (de korta och veka) öjsarna och våra rödvita heroer är så liten att det inte lönar sig att träna och utveckla dem. Därför är det bara i ett sådant här läge som det kan vara idé att låna in en av dem. Att vi skulle få se Öjs B-lagsspelare i Degerfors förstauppställning är osannolikt, därtill är skillnaden för liten mellan mitten på superettan och bitten på allsvenskan.
 
Jag menade naturligtvis "botten" på allsvenskan.
 
Eftersom jag följer ett topplag i Allsvenskan och bara har sett en bottenmatch i Superettan, antog jag väl att gapet mellan serierna var större än det kanske är. ÖIS är ju verkligen sämst i Allsvenskan, och om Degerfors har ambitioner att vara på övre halvan i SE så finns det väl knappt mer än tre spelare (Toivonen, Last och Ailton?) som kunde hjälpa till. Så i efterhand hade det kanske varit bättre att sälja Toivonen till Blåvitt (var la iochförsig aldrig aktuellt, med tanke på det ekonomiska läget), AIK eller HBK, och fått mer pengar istället.
Ni kan la ändå låna Vasques i två år, så kan han komma tillbaka när han har slutat att gå in i motståndarförsvarare i lägen där man bör slå inlägg.
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



Bloggtoppen.se

Website statistics