fredag, juni 09, 2006

 

Svenska Cupen

Det är ju populärt att säga att ingen bryr sig om Svenska Cupen för att turneringen misshandlas av de ansvariga (alltså till syvende og sidst Svenska Fotbollförbundet).

Tja, de som säger detta har uppenbarligen rätt. Förvirringen om speldatum mellan Hammarby och Helsingborg fortsätter, nu skall matchen spelas den 6 juli. Med tanke på att sista speldatum för fjärde omgången - alltsåp den omgång där "vi" skall möta vinnaren i denna match är alltså kaoset totalt.

För jag antar att Hif-Hif inte kommer att spelas på förmiddagen och att de rödvita heroerna måste sitta resklara i en buss utanför Valla för att få reda på var matchenskall spelas på kvällen...

Jag bor, vilket förmodligen alla vet, i Tyskland. Innan jag flyttade hit bodde jag i Norge. I båda dessa länder är cupen definitivt inte oviktig. Rosenborg och Bayern M har båda som uttalade mål att vinna cupen, trots att de (i normalfall) ändå kommer till de europeiska cuperna. Denna titel vill de vinna av två anledningar:

* För att det är en titel, och en idrottsman/-lag bör alltid ha som mål att vinna det de ställer upp i, annars har de valt fel yrke.
* För att fansen kräver det. De skall visa att de är landets bästa lag, både i ligan och i cupen.

Det är trist att se hur SvFF behandlar något som skulle kunna vara viktigt för ett superettanlag med relativt färska minnen av cupvinarcupmöten med Parma!

Comments:
Hanteringen av cupen är inget annat än skamlig.
Till att börja med så måste man införa fasta speldagar som sätts innan säsongens start. Hattande och flyttande av matchdagar som slutar med att matcher spelas efter "sista speldag för omgång" är ju bara pajaseri.
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



Bloggtoppen.se

Website statistics