söndag, juli 02, 2006

Så förtvivlat svårt...

...kan det väl inte vara att spela två halvlekar?

Matche efter match sitter jag framför Svensk Fotbolls direktrapportering och har hjärtat i halsgropen hela andra halvlek. (Dessutom missade jag matchen mot Assyriska, vilken ju kan ses som undantaget som bekräftar regeln)

Efter en första halvlek där Degerfors kanske inte spelat ut motståndaren och alltsom oftast leder med något mål så vet man vad som komma skall.

Enligt Rödvitts egen (utmärkta) statistiksida så har Degerfors hittills gjort 9-4 i första halvlek, för att fölora de andra med 4-8. Eftersom matchen idag inte verkar vara inräknad ännu så blir resultatet nu 11-5 resp 4-9. Under de sista tio minuterna i matcherna hittills har Degerfors släppt in 5 mål.

Vad beror detta på? Att det lag som ligger under ligger på och försöker få in en kvittering är ju i princip standard (jag fattar dock inte varför de inte spelar så från början, när de uppenbarligen kan det), men detta borde faktiskt nästan passa Rödvitt! Detta eftersom speliden bygger på "snabba omställningar" - ett nysvenskt uttryck för kontringar.

Idag verkar degerforsarna inte ha fått låna bollen i andra - 0 (noll) avslut tyder på detta.

Frågan är varför? Bristande kondition verkar vara det enklaste svaret. Med en för året ny andretränare som skall ta sig an den indivudella biten så bör svaret bli att en del killar (eller kanske allihop, till och med) bör ta sig en tur till närmaste grusgrop för ett par löppass under den sommarpaus som snart kommer.