torsdag, maj 25, 2006

 

Ida hjälper oss privatspanare...


I en kommentar till mitt senaste inlägg meddelar Ida att kidnapparna behandlar henne väl: Hon får i alla fall kött till sitt vatten, vilket måste räknas som erhört mycket bättre än torrt bröd, som hade varit alternativet.

Hon smyger också in en hemlig ledtråd på sin egen blog, då hon skriver om en juice. Eftersom hon extra (två gånger!!!) påpekar vilken färg juicen har så måste detta vara den dolda ledtråd som vi alla desperat letat efter i flera dagar nu. Juicen är... RÖD!

Detta är alltså beviset (tillsammans med det faktum att hon inte dementerat det i mitt tidigare inlägg för att hon verkligen befinner sig öster om järnridån! Eller - vilket igen försvårar sökandet - i det som kallades den sista Sovjetstaten, alltså Norge. För Norge talar det faktum att lasagnen gjordes utan köttfärs - den är nämligen vansinnigt dyr där. Mot Norge talar dess vattenkvalitet och det faktum att hon ju trots allt fick kött igår.

Därmed står det fast att Ida befinner sig i Östeuropa.

En annan, mycket svårtolkad ledtråd har Ida givit i sin egen blog. Hon berättar hur en taxichaufför nästan fått hjärtslag pga samtalsämnet. Detta inlägg kommer direkt efter ett inlägg som heter "När man talar samma språk" och som vid första anblicken handlar om Idas samarbete med den gamle pophjälten Robban. När man läser båda inläggen efter varandra blir det dock väldigt tydligt att så inte är fallet.

Om vi nu lägger ihop ett och ett, så har vi alltså nått pudelns kärna.

Ida befinner sig Östeuropa, för att Expressen har hittat en koloni med gamla svenskar. Dessa blev förmodligen kolporterade av Lenin i samband med den ryska revolutionen, och skickade till Sibirien. Där har dessa svenska utvandrare i alla år levt i en egen liten "koloni", odlat rödbetor (därav juicen) och spelat fotboll. Tack vare sin livsstil och en kost bestående av lite köttfärs men mycket rödbetsjoghurt (märk att Ida referar till denna klassiska bli-gammal-mat) har de lyckats utveckla en metod för att hålla igång även på äldre dar. Och Ida och Robban har nu hittat inga mindre än:

Gre-No-Li och Rio-Kalle!!!

Dess kommer nu att tas ut i den svenska VM-truppen, som ersättare för de halvskadade Ljungberg och Isaksson.

Som den minnesgode läsaren kommer ihåg fick Ida en hälsning i en av kommentarerna på Rosa Bloggen, där hon hälsas "Välkommen hem på fredag". Ida kommer alltså att komma hem redan imorgon, med dessa legender i Expressens privatflygplan. Eftersom de saknar matchträning måste de hem med kort varsel, och kommer att kunna beskådas i full aktion redan på söndag!

Ett ännu icke upplöst kontrakt med Gunnar Nordahl från 1955 gör att han nämligen fortfarande är knuten till Degerfors IF, och kommer att spela mot Brommapojkarna!!!

Ida: Jag är ledsen att jag snott ditt scoop. Men eftersom du lämnade så många ledtrådar så antar jag att det är din egen önskan att slippa bära nationen på dina spröda axlar.

Till alla andra: Köp biljetter till söndagsmatchen omedelbart. När Ida publicerar detta så kommer svartabörsmarknaden att explodera! Och tack för all hjälp med ledtrådar, utan er hade det inte varit möjligt att lösa problemet!

Comments:
Haha, det är helt okej att du snodde scoopet, jag kan leva med det!
Fantastiskt detektivarbete, verkligen!
Jag är djupt imponerad.
 
Nu vet vi. Dortmund.

http://expressen.se/index.jsp?a=595335
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?



Bloggtoppen.se

Website statistics